Nieuws items

superior mountainbikes

Nieuw bij Veda Bikes, mountainbikes van Superior

Het merk Superior is bij velen in Nederland nog een onbekend merk als het gaat om mountainbikes. Dat is ook niet zo verwonderlijk, het Tsjechische merk bestaat pas sinds 1996 en is pas sinds kort breder verkrijgbaar in Nederland. Bart Brentjens, niet de minste op mountainbikegebied, is een aantal jaar met zijn team verbonden geweest aan Superior. Als we meer naar het heden kijken dan we de professionele ambities terug in de sponsoring van het jbBRUNEX Superior Factory Racing team dat uitkomt in de International UCI Elite Mountainbike World Cup. Onder andere de Nederlandse Sophie von Berswordt-Wallrabe komt uit voor dit team.

De input van dit fabrieksteam draagt bij aan de ontwikkeling van de fietsen. Daarnaast worden alle Superior frames en overige componenten grondig getest door het hoog aangeschreven Duitse EFBE laboratorium. Zowel op de trails als in het lab wordt het uiterste gevraagd van de bikes, en daar profiteer je als consument van! Het mag duidelijk zijn, racen zit in het DNA van Superior, hun motto is niet voor niets #ALWAYSRACE, dit is terug te vinden op al hun fietsen.

Voor dit modeljaar is de aanvoer van fietsen beperkt door de wereldwijde gevolgen van de coronacrisis. Toch hebben wij de hand weten te leggen op een paar mooie fietsen die nu bij ons in de winkel staan: De SUP XP 929 en de SUP XP 969, twee carbon mountainbikes die de racegeometrie delen met de Team 29 modellen. Vraag een proefrit aan en ervaar zelf waarom een Superior mountainbike jouw volgende fiets moet worden!